Reumatologie

REUMATOLOGIE

DR. RUSTI TEOFANA ECATERINA

"motivația aduce mișcare, mișcarea aduce viață"

Programări

Consultații inclusiv în contract cu CAS
(cu bilet de trimitere către Reumatologie)
𝐂𝐚𝐛𝐢𝐧𝐞𝐭 𝐑𝐄𝐔𝐌𝐀𝐓𝐎𝐋𝐎𝐆𝐈𝐄
𝐃𝐫. 𝐑𝐮𝐬𝐭𝐢 𝐓𝐞𝐨𝐟𝐚𝐧𝐚 𝐄𝐜𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐚
𝐌𝐞𝐝𝐢𝐜 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭 𝐫𝐞𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞

Fie că este vorba despre dureri localizate la nivelul articulațiilor, fie că este vorba despre o boală autoimună care afectează întreg organismul, medicul reumatolog este cel care diagnostichează și tratează astfel de probleme.
Reumatologiaeste specialitatea care se ocupa cu depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu suferinte non-chirurgicale ale aparatului locomotor. Reumatologia este o subspecialitate derivata din medicina interna.

Principalele grupe de afectiuni de care se ocupa reumatologia sunt urmatoarele :

– patologie degenerativa: boala artrozica (gonartroza, coxartroza, spondiloza si alte localizari), guta, pseudoguta
– patologie articulara si a tesuturilor moi legata de suprasolicitare si degenerativa: nevralgia cervico-brahiala, fibromialgia, periartrita scapulo-humerala, epicondilita, sindroamele canalare de membru superior si inferior, sindromul Dupuytren, entezite, tenositovite, bursite, capsulite, distrofia simpatica reflexa
– patologie infectioasa articulara : TBC osteo-articular, boala Lyme (borelioza), artritele infectioase
patologie metabolica : osteoporoza, osteomalacia
– patologie infamatorie, autoimuna: poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artrita reactiva, artrita psoriazica, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, polimiozita, dermatomiozita, vasculitele

Reumatologia este o ramură a medicinei dedicată diagnosticării și terapiei bolilor reumatice.În cabinetul nostru reumatologii se ocupă în principal de afecțiunile mediatice imune ale sistemului musculos-scheletic, țesuturilor moi, bolilor autoimune, vasculite și tulburărilor de țesut conjunctiv ereditar.Multe dintre aceste boli sunt acum cunoscute ca fiind tulburări ale sistemului imunitar. Tratamentul bolilor musculo-scheletice și a afecțiunilor autoimune sistemice denumite în mod obișnuit boli reumatice. Aceste boli pot afecta articulațiile, mușchii și oasele provocând durere, umflare, rigiditate și deformare.