Psihiatrie

PSIHIATRIE

dR. dorina mazilu

"sănătatea mintală trebuie să fie pe primul plan pentru fiecare persoană în parte"

𝐃𝐫. 𝐌𝐚𝐳𝐢𝐥𝐮 𝐃𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚


•medic specialist psihiatru •

 

Sunt absolventa a Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures. Am urmat pregatirea ca medic rezident la Clinica Psihiatrie I din acelasi oras. Dupa finalizarea studiilor am decis sa imi continui activitatea profesionala in #Bistrita.

 

 

• Viata moderna, cu nenumaratele sale responsabilitati, ne pune uneori la grea incercare. Cu totii trecem prin perioade in care starea noastra psihica este profund afectata, iar capacitatea noastra de a ne reechilibra este depasita. Acestea sunt momente cand avem nevoie de ajutor si nu trebuie sa ne fie rusine sa il cerem. Consider ca sănătatea mintala trebuie sa fie pe primul plan pentru fiecare persoana in parte, motiv pentru care va astept cu drag sa discutam intr-un mediu in care discretia, intelegerea, respectul si profesionalismul fata de pacient sunt primordiale!

• Consultatia in cabinetul de psihiatrie este recomandata atunci cand: avem un moment dificil in viata sau simtim ca nimic nu merge bine si nu mai vedem ''luminita de la capatul tunelului'; ne este greu sa luam decizii sau suntem chinuiti de stari de neliniste, insomnii, senzatie de ''nod in gat'', anxietate, atacuri de panica, idei suicidare, halucinatii; cand trecem printr-un moment greu al vietii (doliu, despartire, conflicte in familie, in cuplu sau la locul de munca); simtim sau ne spun cei din jur ca nu mai suntem cum eram inainte; suntem dependenti de alcool, droguri, jocuri de noroc si am hotarat ca vrem sa incetam dar pentru asta avem nevoie de ajutor.
Dr.DORINA MAZILU